Taoism - Librărie online

Iniţiere în taoism, v. 1

Cu o introducere şi comentarii de Jean Chiriac

Initiere in taoism - coperta
Iniţiere în taoism, v. 1 este versiunea tipărită a modulului 1 al cursului nostru online cu acelaşi titlu. Cartea include cele 10 lecţii ale cursului plus dicţionarul de taoism şi ediţia Sărbătoare a Tao-te ching.

Iată titlurile cărţilor:

1. Ce este taoismul?
2. Despre adaptare şi "condiţii naturale"
3. Izvoarele taoismului
4. Maeştrii taoismului
5. Ce este tao?
6. Yin şi yang
7. Vidul
8. Nonacţiunea
9. Taoism şi ascetism
10. Meditaţia în taoism

Cartea editată de AROPA a apărut în anul 2004.
112 pagini - ISBN: 973-85079-4-8.

IMPORTANT! Întrucît cursul nostru online de taoism se actualizează continuu, cumpărarea acestei cărţi îţi dă dreptul la o reducere de 50% la cursul online, pe care îl accesezi direct prin download. Actualizările ulterioare nu sînt taxate.

 • Preţ: 15 lei.
   
 • Distribuţie: prin colet poştal (costul expediţiei este suportat de editură)
   
 • Plata prin mandat poştal sau ordin de plată pe adresa AROPA,
  Cont IBAN: RO03BPOS85006945628RON01, Bancpost, Libertăţii, Bucureşti.
   
 • Livrarea: se face prin email în momentul confirmării plăţii. Dacă achiţi online livrarea se face în maximum o zi lucrătoare.

--

AJUTOR! Pentru a obţine mai multe amănunte despre această carte scrie-ne pe adresa contact@taoismonline.org.

Extras din introducere

Multă lume ştie astăzi ce este yoga. Cuvîntul "yoga" se traduce prin "unire" sau "înjugare", dacă e să dăm crezare lui Mircea Eliade. Ceva este unit cu altceva, în speţă individul cu divinul sau, mai plastic spus, ceea ce este limitat cu ceea ce nu are limite, cu absolutul. Modul cum se realizează această unire în şcolile de yoga de la noi şi din alte părţi este o altă discuţie.

În taoism, se urmăreşte oarecum acelaşi lucru: unirea. Diferenţa este că nu ne unim cu absolutul - idee ce lasă mult loc speculaţiilor şi practicilor bizare - ci cu ceva concret.

Boală, eşec, conflict, succes, promovare, împlinire toate acestea urmează o logică sustrasă controlului nostru raţional. Deşi credem mult în voinţa noastră, în forţa noastră de a determina evenimentele viitoare, arareori reuşim ceva numai cu ajutorul lor. Întotdeauna mai este un factor de decizie, un factor uneori hotărîtor care încl ină balanţa. Pe acest factor noi îl numim Dumnezeu. Taoiştii îl numesc Tao sau Mişcarea cerului.

Cartea de faţă este dedicată studiului lui Tao şi, de aici, al modalităţii practice de a realiza acordul cu el.

Acest studiu este absolut original - nimic de acest gen nu s-a publicat la noi sau în lume. El este fructul întîlnirii dintre ideile şi concepţiile maeştrilor taoişti, transmise prin operele lor, şi experienţa taoismului trăită în fiecare clipă.


Condiţii de utilizare | Politica de returnare | Prelucrare date | Contact

Copyright, 2018, Calea vidului perfect. Toate drepturile rezervate.

logo