Taoism - Izvoare

SUMAR

- - Home

- - Taoism
- - Izvoare
- -
Maeștrii
- -
Hui Neng

- -  Tao
- - 
Yin-Yang
- - 
Vidul
- - 
Nonacțiunea
- - 
Meditația
- - 
Articole

- - I Ching
Informații, consultații online și asistență

- - Cursuri online
Cursuri de taoism expediate prin email

- - Librărie
Cărți de taoism tipărite sau în format electronic
- - Bibliografie
Cărți publicare în românește

- - Newsletter
Fii la curent cu noutățile care te interesează.


powered by FreeFind

Izvoarele taoismului

Principalele izvoare din care extragem ideile legate de concepțiile și modul de viață taoiste sînt cărțile atribuite maeștrilor taoiști Lao Tzu, Chuang Tzu și Lieh Tzu.

Tagma inteleptilor ilustratieTitlurile acestor lucrări sînt: Tao Te Ching (Clasica despre tao și caracteristicile sale), Chuang Tzu, și Lieh Tzu sau Clasica vidului perfect. Lieh Tzu  (autorul cărții omonime) dedică un capitol filozofiei lui Yang Tzu.

Tao Te Ching se bucură deja de un mare interes în occident mai ales că noi excavații au scos la lumină o versiune modificată substanțial!

Pe lîngă aceste izvoare de primă mînă care sînt prezentate și pe acest site, am inclus și I Ching (Cartea schimbărilor ), operă fundamentală  a civilizației clasice chineze care include elemente substanțiale de filozofie taoistă.

Termenul "ching", atribuit acestor lucrări, probează pentru interesul și prețuirea de care se bucură în China căci el se traduce de obicei prin "clasic/ă" cu  semnificația sacră de "scriptură", ca în cazul Bibliei.

O precizare trebuie făcută: toate aceste izvoare privesc taoismul filozofic ( tao-chia) care este subiectul major al acestui site. Nu am inclus alte izvoare legate de școlile mistice, de alchimie și religia taoistă propriu-zisă.

icon

Citește despre:
->
Tao Te Ching
->
Chuang Tzu
->
Lieh Tzu
->
I Ching (Cartea schimbărilor)

Copyright, 2018, Calea vidului perfect. Toate drepturile rezervate.

logo